bournemouth snapshots, part 1

Det tar helt fantastiskt länge att ladda upp en bild av någon anledning så det får räcka så här tills vidare. Får se om det kommer en part 2 eller om jag är för lat, only time will tell. Anyways, lite blandat, stranden (eller en pyttepyttebit av stranden), towncentre, mitt nya crib, en liten del av skolområdet. Fint så.
Annars är jag mest bara ledig idag. Trött som ett as. Saker som summer project (paniiiiiiik) och recommended reading tar jag tag i imorgon. Tandläkaren ska jag till också, alltid lika kul att ha saker att se fram emot. Nu ska jag fortsätta göra ingenting alls en stund till!

onsdag

Är hemma på Åland igen. Eller kan jag säga så? Hemma och hälsar på i mitt barndomshem kanske? Tsss..
Min skalmansklocka fungerar som vanligt irriterande väl. Skulle ge mycket för att få sova nu, är så förbannat jävla trött. Känns som om jag har varit borta i evigheter, veckan har verkligen varit lång. Sa jag att jag är trött?
Dagens planer sträcker sig iaf så långt som till frukost. Sen ska jag gå ut med hunden också (som för övrigt höll på att vifta svansen ur led igårkväll), får se om jag byter från pyjamas till mjukisar där emellan oclså. Men först ska jag blunda en stund. Och be till övre makter om en timmes sömn till.

väderleksrapport

Soligt och ösregn. Det är väl bara att vänja sig antar jag. Det kunde ha varit värre! Den nya frisyren är inte allt för glad åt det fuktiga vädret dock.

home is where your heart is



the road so far

Söndagen spenderades i bilen genom Sverige. Snabbvisit hos farmor och farfar innan vi satte oss i bilen igen på måndagen för att köra genom Danmark. Färjan över till England var stört tråkig. Vid frukostbordet mötte jag mina övermän när det gäller frukost. Engelsmännen kan det här med att äta på morgonen, you name it, they ate it!
Seeen, spenderades resten av dagen i bilen genom England och nu sitter jag i ett supermysigt hotellrum i Bournemouth. Har bara hunnit se pyttelite av staden än, men jag är redan kär! Helt fantastisk strand och verkligen supermysiga gator!
Imorgon ska vi dricka afternoon tea med farmors gamla kompis. Och jag som inte tycker om te.
Väderleksrapport: mulet och regn. Välkommen till England.

lördag

Idag har jag alltså packat. Måste ändå säga att det gick typ miljoner gånger smidigare än väntat, det ända som är kaos för tillfället är mitt huvud. Men det är ju sen en annan historia. Packad och klar iaf, imorgon påbörjar jag och pappsen vår roadtrip. Första stop blir naturligtvis Eckerölinjens frukostbuffe, sen vidare ner mot Skåne och farmor och farfar. Seeeen..... Englandet! Herre.
Anyways hann jag till frisören i eftermiddags för att fixa till mig i kråkboet lite. Råkade nämna att jag liiiite hade funderat en aning på att klippa kort, kanske kanske, för det skulle ju vara ganska kul med liiiite nytt. Plötsligt hade jag famnen full av olika bilder på frisyrer, och plötsligt struttade jag ut med ett nöjt leende på läpparna och aningen större förändring än väntat.
Lackat naglarna har jag gjort också. Så fin får man vara när man inte bakar pizza.
Nu ska jag dra till staden och hälsa på fin-Malin. Som för övrigt fyller år idag. Men jag tänker säga grattis när jag ser henne istället.
Edit: Malin vet minsann hur man pratar vett med mig. Har pratat, skrattat, lyssnat, pratat hela kvällen. Nu ska jag se på serier tills jag somnar, är dundertrött. Hörs om någon vecka eller så, vem vet!

känner ni doften?

Ja, mina kära, det doftar frihet. Idag har jag nämligen bakat min sista pizza. Gött då! Dock är jag alldeles för trött för att kommentera detta.
Imorgon kommer att bli kaos och panik då jag har en dag på mig att packa. Mina lediga dagar som jag hade planerat in packning på blev nämligen till oplanerat pizzabakande. Borde så sova nu men är alldeles för stressad. Äter godis istället, bra skit.

150811 12:39

Har nyss fyllt en hel flyttkartong med skor och kan redan nu konstatera att det här kommer att bli en aning svårare än tänkt. Ja gott folk, packandet har officiellt dragit igång.

söndag

Helgen har fört med sig en hel del överraskningar. Saker och ting går bättre än förväntat, ännu ett bevis på att jag oroar mig alldeles för mycket i onödan. Saker och ting börjar falla på plats och jag börjar äntligen få någon slags rätsida på allt. Dumhjärnan börjar för tillfället sakta men säkert omvandlas till gamla vanliga glad-Johanna igen. Glad-Johanna som snart spricker av förväntan och snart dunkar huvudet i väggen av rastlöshet. Men en bra rastlöshet.
För övrigt såg jag Harry Potter på bio igår. Det är stört vad bra Harry Potter är. Måste se till att ha HP filmmaraton inom snar framtid, och läsa alla böckerna igen. Dock blev jag sömnig i ögonen av 3Dn haha, men måste ändå säga att jag blev positivt överraskad. Tufft indeed, och glasögonen kunde inte vara mer fashion.

som ett brev på posten

Att springa i förmiddags var typ jättekorkat visade det sig då minihalsontet och minihuvudvärken har eskalerat till en dunderförkylning. Skyll mig själv antar jag. Ingen träning ikväll med andra ord, för imorgon tänker jag vara frisk igen.
Nå jag hänger inte läpp för det, för jag fick nämligen ett helt underbart brev på posten idag :)
Den spegelvända webcamen gör att brevet ser ryskt ut men den smarta och observanta ser nog ändå att det står UNCONDITIONAL och att det är AUCBs logga uppe i vänstra hörnet. Äntligen!! :)

måndagen den åttånde augusti

Ligger i sängen och försöker förtränga det faktum att jag vaknade med huvudvärk och halsont. Jag ska nämligen springa idag. Så förkylning finns liksom inte, inte på min lediga dag. Måste springa av mig lite innan jag blir totalt kokko. Så halsont och huvudvärk finns inte. Tankens kraft liksom.
Annars har jag tänkt dra mig till stan och försöka uträtta lite ärenden. Städa borde jag dessutom göra. Fattar inte hur det kan bli så grisigt när jag är på jobb mest hela tiden.

söndag

Går mest runt och oroar mig om dagarna. Och om nätterna vilket leder till att jag mest slöar runt och vimsar och får ingenting gjort. Vilket jag tycker är hemskt onödigt av mig då jag borde veta bättre än att oroa mig. Det jag oroar mig allra mest över är dessutom något som är så töntigt och skämmigt att det inte borde får tänkas. Ännu mindre uttalas högt. Vilket tar musten ur mig eller hur det nu är man brukar säga. Usch, dumma dumma hjärna.

030811

Idag är ingen vanlig dag. Hade ni frågat mig för 10 år sedan hade det här varit årets höjdpunkt, inte bara för mig, den 3e augusti borde hela världen stanna upp och fira. Nu för tiden är det mest mamma och pappa som bryr sig. Själv har jag bestämt mig för att vara 18 ett år till, känner mig varken äldre, visare eller mognare, och 18 låter helt enkelt bättre i mina öron så varför krångla till det liksom. Nu låter jag otroligt negativ, men det var faktiskt inte min mening. Jag älskar min nya pulsklocka, jag älskar att mamma kom ihåg att jag en dag för flera månader sedan nämnde hur otroligt praktiskt jag tycker det är med stavmixrar. Jag älskar att äta tårta och godis tills jag mår illa, för om man inte får äta godis på sin födelsedag så när får man? Dessutom ska jag inte förneka att jag sov jätte oroligt inatt trots att jag försöker intala mig själv att den 3e augusti är vanlig dag som alla andra.
För övrigt är jag sugen på total make-over. Jag vet att jag har sagt det förut, men nu är det på riktigt. Jag vill tattuera mig, pierca mig, klippa av håret och köpa en ny garderob. Helst allt på en gång. Ålderskris någon?
Samma gamla skitunge-Johanna

den första augusti

Tiden står still och jag hinner inte med, som vanligt. I övrigt har jag haft en bra dag. Vaknade i morse och kände mig utvilad, detta har inte hänt på typ en månad skulle jag tro. Sen sprang jag. Sen har jag hunnit fixa lite viktigheter också. Sen fick jag tillbaka min älskade telefon. Sen lusläste jag breven från skolan som jag fick idag. Och tog tag i lite fler viktigheter. Sen cirkeltränade jag, om nu det är ett ord. Nu ska jag sova igen och det tycker jag är skönt.
Om någon undrar är det 25 dagar kvar. En och en halv månad till skolstart. Freakar out.

RSS 2.0