söndagsslapp

Idag har jag fått ingenting gjort. Har varit trött. Åh vad jag börjar tröttna på att vara trött hela tiden, känns som om det är det ända jag skriver. Tror att det är den förbannade förkylningen som fortfarande spökar och inte riktigt vill lämna kroppen. I vilket fall är jag helt slut hela tiden.
Har iaf fått flygbiljetterna till jullovet bokade. Men annat än det kan jag inte direkt påstå att jag har gjort något vettigt av dagen. Kan tyvärr inte heller säga att jag har vilat ut idag, då jag fortfarande är trött.
Nå, ska fixa lite saker för imorgon och sen ska jag bädda ner mig med en halstablett och några avsnitt Scrubs innan jag däckar. Lång dag imorgon, bussen till London avgår från skolan kl 8, dagen kommer spenderas på Londons gator på tygjakt. Efter det blir det antagligen någon form av Halloween-firande, hur det nu är meningen att jag någonsin ska orka med det. God kväll.

lördag

Var in til stan imorse med Lauren och försökte klura ut någon slags Halloween-utstyrsel. Det gick sådär, men det gick. Sen har jag hör och häpna fått lite gjort med projektet. Det känns som om jag äntligen börjar komma framåt, vilket känns riktigt bra. Att jobba med ett projekt på det här sättet är helt nytt för mig, något jag måste vänja mig vid. Det stör mig när jag inte ser klara resultat direkt, man gör research efter research och det känns som om man inte får något gjort. Men nu börjar det iaf ta någon slags form.
Förresten har jag helt glömt bort att berätta anledningen till vårt firande här om dagen. Det är nämligen en ganska stor grej som har hänt. Min fina housemate ska bli mamma! Kan ni förstå!?!? Jag är så himla glad för hennes skull, för hon är själv så himla glad. Dessutom ser det ut som om det kommer att lösa sig med studierna, så hon kommer att fortsätta plugga. Jag och Fran var med när hon fick veta och vi fick se bilder på ultraljudet. Tre månader gammalt är barnet, och ja, det är ett riktigt barn. Man kunde verkligen se på bilden att det var en riktig människa. Jag som aldrig har haft någon riktig dragning till barn blev helt till mig när jag såg bilderna, det var verkligen helt otroligt! Nu känns det som om jag svamlar så nu ska jag sluta skriva. Kvällen ska spenderas i sängen har jag tänkt, behöver ta igen lite sömn och bara vara känner jag. Tror minsann att jag ska slå till med lite godis också, så Tescos nästa. Åh vad jag svamlar, över och ut.

fixers

Bandet igår visade sig vara riktigt bra. Och jag har ingen aning om vad jag gör vaken nu, gick på toa och kunde inte somna om. Och jag undrar varför jag är trött hela tiden...
Så snart klockan visar vettig tid ska iaf jag och Lauren dra mot stan för Halloween-shopping och frukost tror jag. Jag är sämst på att klä ut mig. Sen ska jag antagligen spendera resten av dagen åt att bråka med skrivaren.
Ni kan ju ta någon minut och lyssna, för de är verkligen bra. Sen när de blir kända så kan jag skryta med att jag har sett dem live och stod ungefär en meter ifrån. Om ni lyssnar kanske jag tom hjälper dem bli kända, typ 15 nya fans är ju inte fy skam. ;)

fredag

Idag har jag varit ledig. Drog till Castlepoint shopping centre på förmiddagen och köpte mig en skrivare. Sen drog jag till bibban i stan. Sen fixade jag abonnemang till mobilen. Sen installerade jag skrivaren. Produktiv dag kan man tycka. Det tyckte jag med först, men med tanke på att jag inte hittade något användbart på bibban, och skrivaren skriver inte ut bilderna som jag vill så kanske jag får tänka om. Nu ska vi iaf till 60 million postcards, något band som spelar där tydligen, så något annat vettigt lär jag ju inte få gjort ikväll. Blir nog dock en tidig kväll för min del skulle jag tro, är så förbannat trött hela tiden.
Tjingeling!

kiss och bajs torsdag

Idag har på riktigt varit kiss och bajs. Skolan var bra, sydde hela dagen och det går bättre och bättre så det var kul. Ändå har det varit något, ni vet när man känner sig nere men inte har någon aning om varför. När jag kom hem från skolan ville jag lipa. Det gjorde jag inte. Istället har jag suttit och deppat hela kvällen. Försökte plugga lite men kunde inte alls koncentrera mig. Just one of those days antar jag.
Har iaf nyss pratat med världens bästa mamma som gjorde mig mycket gladare. Fixade lite sen midag i form av gröt, och nu ska jag nog gå och lägga mig. Fattar verkligen inte vart all min energi tar vägen, men den har verkligen varit som bortblåst de senaste dagarna. Fick lite energi av mamma iaf, så imorgon ska jag ta tag i saker.
Nu sängen och några avsnitt av Scrubs innan jag tar natt.

celebration

Dagen har minst sagt varit annorlunda. Knäpp. Chockande. Överraskande. Det firade vi med chinese take-away och choklad i soffan. Nu ska jag sova, är helt slut.

onsdagen den tjugosjätte

Kom i säng en aning för sent igår, meen jag är ledig så det gör inget. Halsen är fortfarande åt helvete, och jag känner mig trött hela tiden. Samtidigt spritter det i benen, har inte sprungit sen i lördags! :O
Nå, har nyss fått i mig frukos och en stor kopp kaffe så jag börjar piggna i lite. Dags att ta tag i saker och ting. Har bestämt att min moodboard ska vara färdig på fredag (förutom materialprover eller vad man ska kalla det, då vi fixar det först på måndag) och jag måste börja med min sketchbook idag. Lite iaf. Har fortfarande problem med att hitta rätt böcker till min research så det går lite knaggligt just nu måste jag säga.
Funderar även på att köpa en skrivare, får låna Laurens hur mycket jag vill men det skulle vara sååå mycket skönare och smidigare med en egen...

mer tisdag

Åh den här dagen alltså! Det har ösregnat hela dagen, varje gång det slutade och man började få upp hoppet om lite bättre väder började det ösa igen. Gick till skolan och var helt genomblöt när jag kom fram, fick torka håret under handblåsar-grejen på toan haha! Har ännu mer ont i halsen och känner mig typ snurrig av trötthet. Tror iaf det blir bio med trevligt sällskap iaf, så kanske dagen ändå är räddad. Imorgon ska jag på riktigt ta sovmorgon (vilket jag iofs hade tänkt idag också, men bättre lycka den här gången kanske??)!

tisdagmorgon

Åh, har sovit så förbannat dåligt inatt. Mina plan var att sova bort förkylningen och eftersom jag var så himla trött igårkväll så gick jag och lade mig runt 9. Vaknade vid halv 12 och sen dess har jag vaknat flera gånger. Vaknade lite före fem och kunde inte alls somna om, så vid 6-tiden gav jag upp och satte mig och gjorde lite research istället. OCH VET NI VAD!?!? Jag har äntligen hittat det jag har letat efter de senaste dagarna/veckorna! Så jag är nöjd! Trots att jag är helt virrig av trötthet för tillfället, och förkylningen fortfarande är kvar. Kan tänka mig att det här inlägget även kan ge ett lite förvirrat intryck. Så nu ska jag vila en stund innan jag tar tag i dagen på riktigt. Tvätta, apoteket, BUs bibliotek, sy det jag inte hann förra veckan, lektioner, bibban, ja, osv.

måndag

Min akward fb-konversation var ingenting emot igårmorse. Hade en fin lördag iaf. Min första full english breakfast, strosa på stan, hemmafest. Igår gick jag på en promenad. Mitt mål var stranden, men svängde tydligen fel någonstans och plötsligt fann jag mig själ i ett slummigt förortsområde där alla skyltar sa Poole. Jag var med andra ord inte ens kvar i Bournemouth. Jag och mitt lokalsinne alltså. Sen pratade jag med Malin, stört vad jag saknar den flickan alltså. Sen somnade jag. Vaknade med förkylning som blir värre och värre, mår skit. Vilket är helt perfekt timing då jag har miljoner att göra. Är på bajshumör och vill bara ligga under täcket och se på dåliga serier.
Skolan var bra iaf. Hade fashion drawing.
Förresten har det börjat regna.

lördag

Vaknade självklart tidigt imorse, pigg som en mört trots att vi kom i säng en aning sent. Hittills har jag spenderat morgonen med att ropa morning till morgonpigga pensionärer i parken. Stötte dock inte på någon i min ålder. Ingen annan under 40 när jag tänker efter.
Nu blir det iaf duschen, tog liiiite för mycket kläder på mig och svettades som en gris. Sen blir det brunch i form av full english på Inferno (fick gratiskuponger när man köpte drinkar, och gratis smakar ju alltid bra) så snart resten av huset har vaknat.

fredagskväll

Har för tillfället en himla akward fb-konversation där jag försöker få min halvtaskiga engelska låta någorlunda vettig. Funderar på hur kidsen skriver nu för tiden. Har ingen aning om vad jag ska säga. Det blir tystare och tystare, men jag har just sagt att jag inte har något att göra ikväll så jag kan inte skriva att jag måste gå och göra något viktigt.
Idag har jag iaf sytt. Började dagen bra med att inse att jag hade glömt alla mina mönster hemma. Fick cykla hem som en dåre på rasten, så det löste sig. Luktade antagligen svett hela dagen dock, men det är smällar man får ta. Sen gymmade jag tillsammans med spänniskillarna på gymmet. Tror till och med att en försökte flörta lite haha (för jag är såååå snygg när jag gymmar!), fick kommentarer som kommer du hit ofta? :P
Nu ska jag försöka komma på en anledning att kunna logga ut från fb, sen ska jag krypa ner under mina filtar och mitt duntäcke (nej vi har inte satt på värmen än, det är svinigt kallt här) och se på film.

torsdag

Idag har jag suttit i studion i 8,5 timmar och pillat med mönster. Damn you darts! Fast egentligen, jag har njutit helat dagen, trots att jag är helt grymt trött, förvirrad och tung i huvudet just nu. Hade tänkt gymma efter skolan, men hade så mycket att göra så jag stannade i studion och skjuter på det tills imorgon. Nu är jag helt sjukt hungrig så jag ska koka ihop lite middag innan jag fortsätter pilla. Eller om jag somnar, väldigt troligt att jag kanske somnar istället.

15:59

Den här huvudvärken är inget att leka med. Hjälp mig alltså.
Ikväll blir det burgare på Inferno till middag. Passar helt utmärkt idag tycker jag. Om inte skallen sprängs innan vi hinner dit. Nu ska jag försöka sova en liten mini-nap.

9:10

Har varit vaken sen 8, trots att vi kom i säng 4. Omöjligt att somna om, börjar helt klart komma in i gamla rutiner haha! Är sjukt uttråkad och rastlös, men alldeles för trött för att göra något. Funderade ett tag på att dammsuga, men jag är inte helt säker på hur uppskattat det skulle vara av de andra klockan 9 på morgonen.

tisdag

Kom hem i vettig tid igår så jag hann både springa en svänga och göra klart mitt mönster innan jag hade IT-lektion. Jag hatar IT. Sjukt svårt ju. Illustrator är tydligen int min grej, tog mig typ en kvart att få fram två cirklar. Har även hunnit gå runt på bibban och varit förvirrad. Fantastiskt att jag aldrig lyckas hitta användbara böcker, trots att vi har typ 4 hyllor med mode och kostym, om inte mer. Ändå spenderar jag timme efter timme med att gå runt och leta och inte hitta något.
Ikväll blir det Milk, är ledig imorgon. Skoj skoj. Vet dock inte vad jag ska ha på mig, det har plötsligt blivit så förbannat kallt här att jag fasar för att behöva ta av mig mjukisbyxorna och mammas gamla enorma kofta.
Förresten lagade jag köttfärssås idag. Himla stolt är jag. För det smakade faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv!
Nu ska jag byta om. Jag fryser redan.

måndag

Har haft en underbar helg med mamma och lillebror :) Kändes en aning konstigt och lite mer ledsamt när de åkte igår, men ändå mer okej än vad jag trodde. Snart kanske jag till och med äntligen fattar att jag faktiskt har flyttat hem ifrån och att jag faktiskt bor här nu.
Efter att ha vinkat av familjen grillade vi i trädgården. Housematesen hade köpt groteska mängder mat, och vi orkade inte ens äta hälften innan vi var tvugna att ge upp på grund av illamående haha. Efter den här helgen har jag nog ätit tillräckligt för att stå mig i en vecka skulle jag tro ;)
Idag har jag varit i skolan i princip hela dagen. Har haft sketchbook-workshop-grej, trend forecasting och färglära. Inte helt fel. Nu ska vi så småning om dra oss mot staden tror jag, pubquiz på Inferno står på schemat. Efter det blir det nog illa kvickt i sängen så jag orkar upp imorgonbitti, börjar egentligen först halv 2 men måstemåstemåste göra klart mitt mönster.
Förresten är internet så segt att jag vill skrika här på kvällarna. Hade tänkt ladda upp en trevlig bild från helgen att vila ögonen på, men ni får helt enkelt hitta något annat att se på. Googla något fint :)

fredagen den 14 oktober

Igår kom mamma. Och Frans, inte glömma. Vi käkade på indisk restaurang, idag blev det italienskt. Så fantastiskt gott med ordentligt lagad mat! Haha, lär ju gå upp ett kilo eller två under helgen då mamma göder upp mig, självklart äter vi även efterrätt ;)
Annars har jag varit i skolan jättemycket. Försökt lära mig sy på industrimaskiner och konstruera mönster på modell (vet inte hur jag ska förklara det bättre på svenska haha, nuförtiden kan jag varken svenska eller engelska känns det som!).
Imorgon ska jag försöka visa runt mamma och Frans lite till. Trodde jag började lära mig stan nu, men ack så fel. Tror vi gick fel typ fem gånger på väg till restaurangen ikväll. Till mitt försvar har jag inte råd att äta ute, jag spenderar mina pengar på alkohol och Primark, så jag vet liksom inte var de bra restaurangerna ligger. Okej, det var en dålig ursäkt.
Nu tror jag att jag ska krypa under täcket. Är fantastiskt trött och jag tror att förkylningen börjar slå till på riktigt nu.
Förresten är det förbannat kallt här idag. Helt oväntat eftersom vi senast igår satt på skolgården och åt lunch och solade. Idag tog jag fram mina vantar.

mer tisdag

Min plan var att stanna hemma om kvällarna ett tag framöver nu när freshers är över. Ändå sitter jag nu och väcker mig med en kopp kaffe och ska snart börja fixa mig för utgång. Uni-life ;) till mitt försvar är jag ledig imorgon. Dessutom är det ju tisdag vilket betyder Milk vilket betyder billiga drinkar och fin musik :)
Annars har jag haft IT idag, skojskoj. Sen tog jag min springtur på eftermiddagen istället. Och nu måste jag verkligen börja göra mig i ordning.
Förresten kommer mamma och Frans på torsdag, can't wait! :) <3

tisdag morgon

Hade egentligen tänkt dra ut för en morgonpromenad/jogg, men när jag vaknade ösregnade det. Egentligen tycker jag om att springa i regn, men med tanke på att jag har hostat som en dåre hela natten bestämde jag mig för att vara förnuftig och mysa under täcket en timme extra istället. Nu börjar det dock bli dags att stiga upp, ska till banken nu på förmiddagen.
Igår var vi förresten i Oxford hela dagen, strosade och gick på museum. Åh vilken underbar stad alltså, så fin! Kände mig lite som i Harry Potter och önskade att jag var tillräckligt smart för att plugga på Oxford University.

söndag

Idag har jag träningsvärk <3 Hihhi vad jag hade kul på gymmet igår (när jag äntligen hittade det, det tog mig typ tusen år att inse att gymmet var på övre våningen...), ska försöka pallra mig dit för ett benpass sen i eftermiddag tror jag :)
Idag har det annars varit städning på schemat här. Lauren och jag lyckades klura ut att vår minimala dammsugare faktiskt fungerar helt okej om man tömmer dammsugarpåsen typ varannan minut. Så nu har vi äntligen dammsugit här (nej, vi har inte dammsugit förut och ja, det har sett för jävligt ut)! Har dessutom satt tvätten i tvättmaskinen (köpte ju tvättmedel igår!) och försökt plugga en aning. Hyresvärden har varit här också, så nu spolar toaletten varje gång (innan gick det bara att spola ibland). Nu ska jag försöka plugga liiiite till innan jag rotar fram något till lunch.

lördag

Dagarna flyger förbi i raketfart, men ändå vet jag inte riktigt vad jag gör om dagarna. I torsdag hade jag min första lektion i mönsterkonstruktion, och oj vad kul och intressant det var! Dock var det väldigt basic så jag antar att jag kommer att börja svära över mönster sen när det blir mer komplicerade saker :P På kvällen var det freshers ball som gällde, riktigt kul det med! Kom hem seeeent och vaknade löjligt tidigt (antar att jag börjar komma in i mina gamla vanor haha). Var ledig hela dagen igår och gick mest runt här hemma och gjorde ingenting. Cyklade (för första gången sen jag kom hit!!) till skolan och lånade en bok och tog en promenad bland ekorrarna i parken.
Dagens planer är att våga mig till gymmet så småning om. Har fortfarande lite fobi för nya gym så får väl se hur det går! Men någon gång måste ju vara den första och jag längtar så sjukt mycket efter att komma igång med träningen igen, så det är lika bra att pallra sig dit idag. Med lite tur är det inte så många andra som gymmar en lördagsförmiddag... :P Ska försöka hinna en sväng ner till centrum också och köpa roliga saker som strumpor och tvättmedel.

mer onsdag

Idag har jag städat, varit på banken, fixat lite viktigheter och handlat. Men mest av allt har jag gått omkring och gnolat här hemma och gjort ingenting alls. Eller jo, jag har ätit torkade aprikoser och cashewnötter som mamma skickade på posten. Fina mamma :) Hon skickade även med mina favorit fisiga mysbyxor som har använts riktigt flitigt idag. Fantastiskt vad trött jag har varit idag, har typ varit helt yr emellanåt, men det har varit helt omöjligt att sova.. Nå, ska lägga mig tidigt ikväll, imorgon ska jag lära mig sy :)
Funderar starkt på att traska en sväng till Tescos, är så förbannat chokladsugen. Kan hända att jag är lite för lat dock, och just i detta fallet kanske det är lika bra ;)

onsdag

60 million postcards blev till Milk på Old firestation som blev till lite senare än tänkt. Vaknade dock jobbigt tidigt så har hunnit få lite saker gjorda idag. Nu känner jag dock hur ögonlocken börjar falla ihop igen, så det blir nog en liten nap nu innan jag tar tag i resten av dagen. Kanske till och med skjuter upp det första gymbesöket och tar en promenad genom Meyrick park istället, känns som om frisk luft står högt på listan idag. Men först en lite powernap iaf, sen ska jag promenera till Lidl och hämta gratis currysås (fick kuponger på BUs freshers fayre), man måste ju passa på. Gratis är ju alltid godast.

tisdag

Idag började jag skolan först halv 2, skule så mycket hellre kommit på förmiddagen istället och slutat tidigare, men aja. Hade någon form av IT lektion och lite personal planning. Fick lära oss lite om våra olika karriärmöjligheter också, vilket var riktigt intressant. Nu har jag nyss ätit middag (wokad kyckling med grönsaker, pasta och pesto, som jag gjorde heeeelt själv! Har kommit på att det mesta blir gott med antingen sweet chili-sås eller pesto på) och funderar på vad jag borde göra. Dock tror jag att jag gör det imorgon istället då jag är ledig, och tar en liten powernap nu så jag orkar till 60 million postcards ikväll.
Förresten fixade jag äntligen gym kort idag! Nöjd_chey_92 som Malin skulle ha sagt. Så ni kan ju gissa var jag hänger imorgon! :)))

3 oktober, kursstart

Okej, så gårdagen var riktigt åt helvete måste jag säga. Fruktansvärd hemlängtan, ångest över kursstarten och en härlig liten panikattack när jag skypade med mamma och pappa. Men efter att mina älskade föräldrar äntligen hade lyckats lugnat mig tog jag mig äntligen i kragen, gjorde några sista ändringar på projektet och gick till puben med Lauren och Harriet. Lyckades vakna med ett självförtroende som jag inte har haft sen jag kom hit, och trots att jag var fruktansvärt nervös gick presentationen riktigt bra. Kände mig säker, oerfaren, men ändå säker på att jag är på rätt väg. Efter att ha snackat med lite nya människor, solat på gräsmattan utanför skolan och fått en introduktion i ämnet Fashion priciples börjar jag känna att jag faktiskt ändå är på rätt spår. Nu är jag så frktansvärt trött att jag skulle kunna däcka sittandes. Trots att klockan bara är åtta.

den finska sisun

Har spenderat dagen åt att gråta på skype. Men sen påminde mamma mig om mommos sisu som jag har ärvt och det är så jag vet att jag kan klara allt. Fint så, att veta att man har bra gener iaf. Tyvärr har jag även ärvt det faktum att jag oroar mig allt för mycket över det mesta. Tack mamma för det. Nu ska jag sluta oroa mig för ikväll tror jag och försöööööka slappna av lite iaf.

sunny sunday

Sommarväder ute, borde vara ute och njuta. Borde dessutom fixa det sista på mitt summer project. Det ända jag vill göra idag är att krypa ner under täcket, se en film och tycka synd om mig sjäv. Vaknade med en hemlängtan som inte tycks ge med sig idag. Är så förbannat nervös över att börja kursen imorgon. Jag passar verkligen inte in här, och jag har ingen aning om  vad jag gör här. Att projektarbetet ska presenteras imorgon gör inte saken bättre, då mina skisser ser ut som teckningar från lågstadiet. Fantastiskt vad negativ jag är idag, och jag har verkligen ingen ork att göra något åt saken.

nördjohanna is back in town

Alltså haha, måste verkligen vara världens sämsta fresher! Det tog Petar typ en halvtimme av övertalning både på facebook och telefon innan jag gick med på att gå ut på några öl. Är så trött, men påminde mig själv om att det faktiskt bara är freshers en gång och det är bättre att gå ut nu än att sitta hemma och uggla och ångra mig om två veckor. Blir nog inte så sen dock, men lite social är jag iaf, bättre än inget!
Imorgon ska jag fixa passfoton så att jag kan fixa ett gymkort. Men totalnördjohanna får vänta tills efter freshers. Men måste verkligen fixa gymkort snarast så att jag kan smygnörda mig lite, det kliar i musklerna!
Hoppsan vad onödigt inlägg, och nu är jag sen! Dags att hoppas ur mjukisarna och fixa frillan, ska möta upp Petar om 25 minuter! Tjingling!

1 oktober

Har nyss ätit middag. Som jag gjorde själv. Och då menar jag faktiskt på riktigt lagad mat, inte bara stekt ägg och en macka. Vuxenpoäng till mig, det tar sig.
För övrigt är det sommarvärme här, förbannar mig själv som lämnade både bikini och solglasögon hemma på Åland. Jag trodde nämligen att det regnade i England.
Igår lekte jag, Lauren och Harriet turister. Gick på akvariet, strosade på piren och åt korv och pommes på stranden. Tänkte ta en tur i ballongen också, men vi bestämde oss för att vänta tils Fran kunde komma med. Och någon måtta på turistigheter på samma dag får det ju finnas.
helt ok väder

jag som tycker att fiskar är typ det läskigaste som finns hade liiite svårt att slappna av
en jättestor sköldpadda

Nu ska jag gå och fortsätta oroa mig över summer project-grejen och få ingenting gjort. Fantastiskt att skolan inte ens har börjat och jag ligger redan efter. Det är sådant som verkligen stärker självförtroendet, tycker ni inte?

RSS 2.0