när jag bara rullar fram

Har varit till min gamla högstadieskola och krängt i mig tacos :) Lillebrors klass samlar in pengar till klassresan så då gäller det ju att äta ordentligt för den goda sakens skull. Hann dessutom komma fram till att jag verkligen inte saknar högstadietiden, thank God it's over. Ja voi voi ;)
Är riktigt taggad att bege mig till gymmet och biffa till armarna lite, men måste nog låta all mat i magen smälta en liten stund till haha :P

med mungiporna vid öronen

Nyss kommen från första löppasset på alldeles för länge. Eller löpning och löpning hehe, varvade iaf mellan lugn jogg och några spurtar. Anyway är jag glad och svettig för tillfället, och det är ju inte fel. Att solen skiner förvärrar inte heller saken. Däremot måste jag införskaffa en ny jacka. Tog fram min tunna jacka idag och insåg att dragkedjan är helt slut. Så jag lånade pappas vindjacka, det var ungefär samma känsla som att springa i ett tält.
Nåja, duschen nästa, sen kaffe och mellis! :)

så jävla bra!!

Ni har väl inte missat, vavava!?!?!?!
Annars fick jag sluta en timme idag. Och imorgon är jag ledig. Det ni! Halsen gör fortfarande ont och jag fortsätter knapra på mina digestivekex. Allt är som vanligt. Men, ingen tid att deppa, inte när The Sounds släpper ny platta :)

walking on sunshine

Efter en ordentlig middag och lite slöande tillsammans med halstabletter känns halsen lite bättre. Dock inte helt hundra, så det planerade benpasset byttes ut mot en kvällspromenad i det vackra vädret. Så skönt när det är ljust ute så länge nu. Härligt värre alltså, frid och fröjd. Tills jag blev omsprungen av en tant, typ 55+ minst. FML. Gav henne självklart hatblicken.
Nu ska jag tröstäta lite digestivekex, sen ska jag gå och lägga mig. Då ska jag drömma om att springa tills lungorna känns sprängfärdiga, tunga marklyft som får benen att darra och benpressar som gör att musklerna svider. Sen kommer jag att vakna imorgon på ypperligt humör tror jag :)

måndagsdepp

Har ont i halsen. Igen. Är sugen på att döda någon nu, så glad är jag. Detta är tacken för att man börjar träna och typ ta hand om sin kropp; kronisk förkylning!? Nej, bajsa på den här dagen. Som för övrigt varit sjukt seg.

söndag

Grymt skönt med en söndag när man inte har miljoner saker som ska fixas till måndagen. Ingen söndagsdepp! Kör på måndagsdepp imorgon på jobbet istället :)
Nå, som sagt, inga måsten idag så med andra ord har jag gjort nada vettigt idag. Najsbajs :)

21:10

Har haft en riktigt chill-lördag utan måsten. Har sett på film, funderat, ätit choklad, promenerat med vovvsingen. Körde ett galet ostrukturerat gympass, hade inte bestämt vilka muskler som skulle köras när jag kom dit, och det var inte bestämt när jag gick därifrån heller. Mycket fokuserat med andra ord, men det är ju trots allt lördag :)
Nu är klockan 21:10 och jag funderar seriöst på att gå och lägga mig, sova igen några missade timmar. Men någon måtta på pensionärs-varningen får det ju vara, så jag får väl hitta på något annat en stund.

rise and shine

Vaknade halv 9 av väckarklockan, förvånandsvärt pigg, jobba. Inte pigg längre, alldeles för lite sömn. Men det var det värt :) Hade supertrevlige kväll. Började med megagod burgare på Dinos, Annas place för några klunkar vin, vidare till Arken där vi dansade oss svettiga.
Nu ska jag försöka fixa något ätbart till lunch, är vrålhungrig trots att det inte alls var länge sen jag åt frukost. Life of Johanna höhö ;)
Tjingeling!

skönhetstips

Har skrubbat och skrubbat. Har fortfarande jord under naglarna. Plan B: nagellack. Ibland blir jag förvånade över mig själv hur otroligt ofräsh jag kan vara :)

working 9 to 5

Nyss hemkommen. Ska ta en lång varm dusch, försöka skrubba bort all jord under naglarna och piffa till mig lite så att jag iaf ser någorlunda respektabel ut ikväll. Det lyxar nämligen till sig så, att det blir middag på Dinos med finfint sällskap :)

torsdag

Vaknade kl 6 imorse och kände mig mer utvilad än på länge. Efter att ha tittat i taket en stund bestämde jag mig för att göra lite nytta, så jag städade rummet. Ibland får man ju ryck. Har annars ägnat dagen åt att plantera perenner. Fint så. Sen stallet, gjorde ett tappert försök att motionera tjockisen på en halvtimme innan jag drog hem för att slänga i mig lite käk innan nästa stall och hopplektion. Som för övrigt gick dunderbra. Nu ska jag se på Entourage tror jag minsann innan det är dags att däcka. Imorgon är det underbara fredag som ska firas med underbara vänner :)

no more

Sista provet skrivet. Så oerhört förbannat jävla skönt.
Kände mig riktigt pigg idag, men efter en tur med vovven och lite mellis parkerade jag mig i sängen och kunde inte förmå mig att gå upp mer än att fylla på chokladförrådet. Var inte alls trött fysiskt, men verkligen helt utmattad psykiskt. Så nu tänker jag bara andas några dagar innan nästa projekt.
Efter middagen lyckades jag ändå dra mig till gymmet mot alla odds. Tänkte bara ta ett litet chill-pass, testa lite nya axelövningar och så, men efter med många nya övningar och en del gamla favoriter hann mina axlar dö flera gånger om innan jag traskade hem igen mycket piggare och gladare :)

måndag

Har sprungit omkring i ett växthus hela dagn. Nu ligger jag helt utpumpad i sängen och luktar blomjord. Detta är ungefär allt jag har hunnit med idag. Inte pluggat. Lever fortfarande i förnekelse.
För övrigt insåg jag idag att jag inte har tid att åka på karonkakryssning. Liiite sugigt. Men! Jag jag kommer ha en vecka på mig att ligga och lata mig i den underbara solen i underbara Egypten istället.

en och en halv timme senare...

....funderar jag faktiskt på att ta fram matteboken. Solen lyser in rakt i ögonen, funderade starkt på att sätta på mig solglasögonen men kom fram till att det känns lite over-kill när jag faktiskt är inomhus. Nu matte.

söndag

Sitter på båten hem från Korpo. Ska snart försöka ta tag i matten. Ska bara.....
I helgen har jag ätit godis, hunnit med en trip till Åbo, köpt en awesome hatt, druckit öl med ett gäng grabbar som säger hälften på finska, druckit kaffe i solen, promenerat i det fina vädret med det fina sällskapet och ätit glass. Jag är nöjd.
Imorgon bilr det jobb och sånt. Matteplugg. Och annat som hör livet till.

torsdag

Eftersom jag har samma dygnsrytm som en pensionär vaknade jag av mig själv kl 7 imorse och kunde inte somna om. Räddade dock morgonen med en promenade i solen. Sen käkade jag frukost och drog till stallet för en långtur. Alltså på riktigt, tjockisen är som en helt ny häst sen hon fick skor bak. Var tydligen det som fattades för hon går superfint, nu längtar jag bara tills snön försvinner så jag kan börja rida lite mer dressyr med henne igen :)
Observera att det här är en gammal bild på en något mer trimmad Maranique. Blev helt chockad när jag såg bilden haha, så nu jäklar ska tanten få banta! Beach 11 ;)

Nå iaf, hem igen, ut med hunden, slängde i mig mat och drog in till stan för lite massage. Det gjorde ont. Sen fix på stan och bil mot Långnäs. Och nu, efter en full förmiddag utan stop har jag plötsligt ingenting att göra i 5 timmar.

onsdag

Psykologin är skriven, känns helt galet skönt. Nu är det bara matten kvar sen är jag fri :) Provet gick för övrigt helt bra, bättre än väntat. Hade svårt att hålla koncentrationen på topp bara, men jag gjorde mitt bästa iaf och det är väl det som räknas ;)
Hade planerat fira med ett gympass, men känner mig inte riktigt hundra än så det får vara tror jag. Vill bli av med den här förkylningen en gång för alla nu,  den har hemsökt mig alldeles för länge! Så då känns det ju lite onödigt att få ett halvtaskigt pass idag och vara på noll igen imorgon. Jag har hela livet på mig att gymma sen när förkylningen äntligen ger upp haha! ;P Dock blir det nog en kvällspromenad för att undvika total galenskap.
Pratade btw med studiehandledaren idag, saker och ting ser lovande ut :) Ska via AMS imorgon tror jag och snacka pengar, men det löser sig nog.
Nu ut! Tjingeling!

tisdag

Imorgon är det den stora dagen. Realprovet ska skrivas. Svenskan var bara uppvärmning, det hä är provet jag har fasat för på riktigt. Idag har jag glömt hur jag någonsin tyckte att psykologi var intressant.
Utråkad av en understimulerande vardag släppte jag fram äventyraren inom mig på väg till stallet. Tog en trip ner i diket helt enkelt, efter ett par sladdar på vägen. Vägen till stallet tog en timme längre än vanligt och bilen är en buckla rikare. Men vad gör man inte för lite spänning i livet?

shooting for the stars

Med Veronica Maggio i lurarna och en stjärnklar himmel ovanför mig insåg jag plötsligt att jag om ca ett halvår kan befinna mig i England och ägna mig åt något jag verkligen älskar. Hur galet liksom!?!?
Nu ska jag göra det jag gör bäst; jag ska lägga mig under täcket, drömma mig bort till neverneverland och hoppas alldeles för mycket.

måndag

Svenska studentprovet är skrivet. Jag är gröt i huvudet. Sen en snabbis till stallet, hem, ut med hunden, makrosömn på soffan. Borde plugga nu, lutar dock åt att sova en stund till, förkylningen blir bara värre av någon anledning och jag har en huvudvärk som långsamt håller på att döda mig. Åh, just det, kollade mailen. Conditional från The Arts University College at Bournemouth. Say whaaaat!?

söndag

Alltså på riktigt, det här måste vara världens segaste förkylning jag har dragit på mig. Den har kommit och gått i evigheter nu känns det som! Lördagen spenderades med älsklingen. Vi tävlade om vem som hade mest ont i halsen. Det är ju skoj :) Söndagsmorgonen började med försovning, ännu mer ont i halsen, stressade som dårar till Långnäs, hem, jobb, extrem huvudvärk. So far so good ;)
Ingen träning för mig idag iaf, har hört alldeles för många skräckhistorier för att träna med halsont haha ;P Dessutom kan det ju kännas bra att vara utvilad och frisk när man skriver studentprov, bara en tanke.
Man skulle kunna tro att jag ska plugga i panik hela dagn. Men icke sa nicke, jag har ingen lust så jag drar till stallet istället :)

asfalt<3

Efter typ 3 veckor utan någon som helst konditionsträning har konditionen blivit något jag för tillfället inte riktigt är stolt över. Dock hade benen- trots 2 benpass i veckan- all energi i världen så det var bara för lungorna att hänga med. Sprang milen som en dåre. Hostade och flåsade. Ökade. Snorade. Flåsade. Ökade. Väl hemma visade det sig dock att GPSen hade stannat efter 3 km, så jag har iiingen aning om vad tiden landade på. Taskigt läge. Nåja.
Annars har jag inte pluggat idag. Hängde hos ponnyn ett par timmar istället. Så mycket roligare :)
Nu blir det maaaat, sen ska jag vänta och vänta tills min pöjk kommer inatt :)

torsdag

Har nyss ätit glammig lunch, smörgåsar och kaffe :) Till mitt fösvar var jag så satans hungrig när jag kom från stallet att jag inte orkade fixa något vettigt.. Ponnyplutten har ääääntligen fått skor och broddar bak (bättre sent än aldrig, right?) så passade på att ta en skön ridtur i det fina vädret efter att ha pluggat matte i skolan en timme.
Nu blir det psykologiplugg och annat roligt.

onsdag

Sitter i sängen omringad av matteböcker. Inte en ända är öppnad. Spelar spindelharpan på telefonen istället, grymt tidsfördriv. Nu är det dags för kaffepaus. Pauser är viktiga ska ni veta, det säger Kjell Nilsson iaf.

unsuccessful

Inte helt oväntat. Three down, two to go. Kanske borde bli pizzabagare istället. Eller fönsterputsare. Lovande.
FML. Bättre än så här blir inte bloggen ska ni veta :)

åttonde mars

Har äntligen tagit mig igenom alla psykologikurserna. Nu är det bara att repeterarepeterarepetera. Ja, och så matten också. Inte glömma bort.
För tillfället har jag som vanligt kafferast. Ska just gå ut med hunden, så känns det iaf som om jag gör lite nytta. Effektiva dagar, yes sir!

the energy never dies

Typ. Körde iaf ett skönt tungt benpass ikväll. Basövningar med tunga vikter tills benen skakade, alldeles utomordentligt slut på en seg måndag må jag säga. Har dock börjat få känningar i knäna igen, antagligen spänner jag mig konstigt när man är ute i halkan. Nåja, mer styrketräning bara, och det klagar jag inte på. Löpning känns i vilket fall inte riktigt aktuellt just nu eftersom man som sagt knappt kan gå ute.
Nå, inget mer nördigt träningssnack. Istället kan jag berätta att mitt shoppingsug är tillbaka. Big time. Välkommen tillbaka Johanna, tror att GG har gjort mig gott. En snabb check på kontot visar dock att det är dags att hålla hårdare i plånboken om det ska bli någonting av någonting till hösten. Time to save some money. Tror inte jag seröst har sparat pengar sedan jag gick i lågstadiet och drömde om en egen häst.

måndag

Kollade igenom kalendern en snabbis och insåg att studentproven drar igång igen nästa vecka. Svenska och psykologi. Hoppsan Kerstin, sen när började tiden gå så fort?? Dock börjar studiemotivationen som var på topp innan sakta men säkert gå mot total likgiltighet. Inge bra alls. Måste rycka upp mig tror jag minsann.

sextontrettisex

Sitter och funderar på att flytta till Danmark. Skulle inte vara helt fel känner jag. Nu sa jag skicka iväg någr mejl och sen blir det gymtajjm tror jag. Har faktiskt fått lite vettigt gjort idag. Inget av det jag hade tänkt göra, det jag borde ha gjort, men inte helt vettlöst iaf. Alltid något :)

lördag

Började dagen med att fixa mig ett sommarjobb, gött! Får se vad resten av dagen har att erbjuda, har ingen lust att ta itu med saker riktigt än så antagligen stannar jag i sängen en stund till. Sen tar jag tag i saker. Bra plan tycker jag, det är ju trots allt lördag :)

17:08

Mellis, stor kopp starkt kaffe, slötittande på GG. Trött eller inte, dags för benen att få känna att de lever. Gymmet nästa!

14:39

Har varit sjukt trött och hängig de senaste dagarna. Jag fattar nada. Jag äter ordentligt, jag dricker ordentligt, jag sover ordentligt, jag tränar lagom. Förkylningen är så gott som utplånad. Ändå känns det som om jag skulle kunna somna stående vilken minut som helst.
Nu ska jag ligga och titta i taket en stund sen promenad med hund.

torsdag

Pluggandet på egen hand har gått förvånansvärt bra hittills. Men idag är det stop. Har noll ork och motivation. Därför tar jag lite ledigt idag, med gott samvete dessutom.

artonfemttitre

Aaah gym, härliga gym. Jäkla konstigt intresse jag har om man tänker efter, stå och lyfta på tunga saker. Men av någon anledning är det ju så gött! ;) Första passet på evigheter blev självfallet axlar+rygg. Dock modell lättare, kände mig starkae än väntat och hade mina vanliga vikter i nästan alla övningar, men var tvungen att ta lite extra vila mellan seten för att inte börja hosta. Känns prima ballerina nu iaf, najjsbajs att vara back on track, iaf lite. :)
Nu ska jag försöka ta tag i lite psykologiuppgifter. Trevlig kväll.

onsdag

Ska så småningom ta mitt pick och pack och dra mig mot staden. Lyxar till det lite med lunch i stan med tevligt sällskap idag (standard lunch annars: mikrogöt och kokt ägg i min ensamhet). Som jag har längtat! Äntligen får jag vara lite social :)
Efter det blir det en sväng till skolan och sen hem igen för att fotsätta plugga. Tror minsann det blir gym ikväll, najjsbajs :)))

get a heart made of steel, cause you know that love kills

Man brukar säga att man står i ett vägskäl, men just nu känns det mer som ett hörn.
För övrigt har jag spring i benen, det går så långsamt när man går. Kanske det här med kvällspromenader inte är min grej. Helt skönt, visst, men blir bara mer sugen att springa och gymma. Nånå, iaf, ska se på GG nu tills jag somnar. Förundras varje gång över hur de har lyckats hitta så många perfekta människor- som dessutom har skådespelartalanger- för att få ihop till en hel serie. Kanske det blir kvällen grubblare.
Imorgon är det ny dag och nya tag, ja tack.

den första mars

Dagen har gått i otrolig snigelfart. Allt har kännts fruktansvärt tråkigt och ointressant. Dagens plan var att ta tag i matteplugget. Det gick inge bra, så efter en kvart bytte jag tillbaka till psykologi istället. Så helt värdelöst på pluggfronten har det inte varit, men jag måste nog skärpa till mig om jag vill få hyffsat betyg i matte.
Snabb förkylningsupdate: Det har visat sig att det ryms förvånansvärt mycket slem i min kropp. Just nu vill groteska mängder slem ut -> hostar och snorar konstant. Ganska äckligt. Men friskhetstecken. Snart så!
Det här måste lätt ta priset för det mest ointressanta inlägget i blogghistorien.

RSS 2.0