julannandag

Efter att ha blandat lite väl ivrigt med cider, shottar, vin och vodka igårkväll har en liten huvudvärk förföljt mig hela dagen. Helt trevlig kväll igår, kul att se alla igen, även o det måste erkännas att det var genom en ganska tjock dimma jag såg dom.
Har annars haft en fin jul, huset är fullt av kusiner och jag har varit farligt nära nervsammanbrott ett antal gånger. Men väldigt trevligt ändå när man tänker på saken. Fina julklappar har jag fått också. Och alldeles för mycket god mat och choklad har jag ätit.

onsdag

Har spenderat kvällen i ypperligt sällskap med glögg och pepparkakor, fina minnen och nya historier. Finfin kväll :)
Annars går jag mest runt och gnolar, har börjat komma in lite mer i mina hemmaålands-vanor och längtar faktiskt inte tillbaks till Bournemouth lika mycket nu. Börjar liksom komma till ro och njuta av att lufsa runt och göra ingenting alls.
Nu ska jag gå och sova, måste försöka få någonslags vettig dygnsrytm där man sover om nätterna och är vaken på dagarna.

home sweet home

Vaknade imorse helt fuktig av svett haha! När jag insåg att jag kunde sticka ut benet från täcket utan att förfrysa tårna blev det lite bättre. Sen gick jag upp, utan att frysa. Sen drack jag svenskt kaffe och åt Fazers surdegsbröd med ÅCA-ost. Muunorgasm vill jag lova. Sen gick jag ut med vovven en sväng (fortfarande oklart om han känner igen mig eller om han bara är glad i allmänhet), vilket däremot var betydligt kallare. Har nyss tagit en låååång (utan en tanke på vattenräkningar) och het (inte pissljummen) dusch, och eftersom vi har både golvvärme i badrummet och uppvärmt hus kunde jag gå från badrummet till mitt rum och klä på mig utan dödslängtan. Dessutom behövde jag bara sätta på mig en tröja. Åh, det här är typ som att bo på hotel. Nu ska jag packa upp :)

onsdag

Vaknade upp med ett leende på läpparna. En dag kvar!! Humöret börjar dock sakta men säkert sjunka nu. Inte ett stort fan av att packa alltså. Det får inte plats. FML.
Meeeeeen! Imorgon åker jag hem. :)

15:27

Har spenderat dagen hittills med att dammsuga, skura och dona i hela huset. Nu ser det nästan helt okej ut. Försökte börja pack lite också, men det tog lite stop. Har ingen aning om vad jag ska ha med mig och hur i hela friden allt ska få plats. Ska ju ändå vara hemma på ön i tre veckor, och även om största delen av tiden antagligen kommer att spenderas i fiskläder när jag lunkar omkring hemma så vill man ju ändå ha lite alternativ om man nu skulle bestämma sig för att försöka se lite proper ut någon dag. Alla dessa julklappar som ska få plats dessutom. Och skor. Och varma kläder som tar mycket plats, har nämligen för mig att vintrarna hemma är aningen kallare än här. Sen måste man ju dessutom tänka på att chansen faktiskt finns att jag får julklappar även i år och att de ska fraktas tillbaka hit på något sätt. Nåja.
Funderar på att strutta ner till centrum en vända för lite miljöombyte. Och för att jag har alldeles för lite att göra. Och för att huset är kallt. Och för att internet är segt. Får se.

lucia

Vet ni vad!?! Jag somnade näääästan tidigt igår, MEN vaknade för en timme sen och kan inte somna om. Sova ut, in my ass. Antagligen är det för att jag är löjligt peppad över att börja packa. Vilket jag ska börja med idag. Det är dock ett mysterium hur allting ska få plats, funderar på at köpa mig någon slags handbagageväska. Samt klä på mig alla koftor jag har på flyget.
Förresten saknar jag lucia lite. Visserligen har jag skolkat från lucian de senaste åren och sovit en timme längre istället, men det är ju alltid så himla mysigt sen när man sitter med tända ljus i mörkret och knaprar på pepparkakor och lussebullar och dricker glögg. Är inte det julstämning så vet jag inte vad!

12 december

Gick och lade mig typ halv tio igårkväll, siktade på att vakna upp frisk och utvilad. Synd för mig lyckades jag av någon konstig anledning inte somna förrän runt halv 5-tiden på morgonen. Fick typ tre timmars sömn innan klockan ringde och det var dags att knata till skolan. Var dock förvånandsvärt pigg hela morgonen (hej övertrött!) och efter att ha fixat klart och lämnat in allt vid elvatiden gick jag på second hand-runda i Winton. Två finfina tröjor fick jag med mig hem.
Nu är allt inlämnat i skolan iaf, hoppas de inte hatar mig. Har en tutorial på onsdag sen är jag out!
Nu ska jag leta fram en massa varma kläder, försöka förtränga det faktum att det är förbannat kallt i hela huset, dricka en stor kopp kaffe och försöka få lite gjort innan jag antagligen däckar. Om någon undrar kan jag ju även nämna att nej, jag vaknade inte upp frisk och kry, mår bajs (tyck synd om mig).
Inser nu att det här var ett onödigt detaljerat inlägg om min hittills ganska mediokra dag.

söndag

Kvällens plan var att sticka ut i mörkret och regnrusket och springa en svänga. Istället ligger jag nerbäddad med huvudvärk och halsont och svär över internet som är segt som vanligt.
Har iaf fått lite mer julshopping gjord idag, bara en julklapp kvar nu. Tyvärr står det helt still i huvudet men jag hopppas på att få någon briljant ide innan jag drar hem. Sen städade jag upp lite i mitt rum för tusende gången. Fantastiskt hur jag kan stöka och grisa, och eftersom mitt rum är ungefär lika stort som en garderob modell större så går det knappt att komma in i rummet så fort man lämnar en tröja liggandes på golvet.
Nu ska jag fortsätta ligga under täcket och sura en stund. Kanske äta lite godis (hittade en affär med lösgodis nere i stan, vilket har visat sig vara förvånandsvärt svårt att hitta för att vara ett land där man praktiskt taget lever på choklad och chips), eller suga i mig lite fler halstabletter och en kopp te.

en vecka

Fick ett telefonsamtal idag av kära Malin som ville påminna om att det bara är en vecka kvar tills vi sätter oss på flyget mot Åland. SOM OM JAG HADE GLÖMT!!?!? Det känns verkligen som att jullovet kommer himla lägligt, har bara haft en halv dag i skolan idag, plus att jag har haft en himla massa ledighet de senaste dagarna, ändå känns mitt huvud nermosat och jag skulle inte tacka nej till en liten tupplur. Behöver komma hem och ladda batterierna ett tag tror jag.
Spenderade iaf förmiddagen svärandes vid symaskinen. Var påriktigt nära gråten ett tag. Men det löste sig tillslut och jag tror att jag kommer hinna bli färdig imorgon om inget går fantastiskt fel. Efter lunchen hängde jag kvar en stund och låtsades ha saker att göra, mest för att vädret är ett helvete idag. Sen gick jag och köpte en uppblåsbar julgran och nu sitter jag här och försöker hålla ögonen öppna.

den sjätte december

Oooooch, hon uppstod från de döda, typ.
Ja, jag vet inte riktigt vad jag har sysslat med den senaste tiden, inte bloggat iaf.
Har haft min första deadline, firat Abi's födelsedag samt att Melting Pot-projektet är över, svurit vid symaskinerna, julklappshandlat, storstädat, sovit knäppt mycket (jag förstår fortfarande inte, hur kan jag sova så jäkla mycket och ändå vara trött hela tiden?!?!), köpt en ny bok som jag inte har börjat läsa än, hittade någonslags motsvarighet till kvarg i affären (när man slutar leta....), julpyntat, gjort ett tappert försök att laga glögg (smakade kattpiss, men gick ner ändå, synd att slänga bra vin för 3 pund ju!) och annars bara fått dagarna att gå på något sätt. Nedräkningen för hemresa har börjat, det ryktas om att det har snöat på ön.
Nu ska jag så småningom traska mot skolan. Ska försöka ta mig ur mitt varma täcke bara, termometern visar 16 grader inomhus, inte okej!

RSS 2.0