torsdag

Så småningom dags att packa ner alla matlådor och dra iväg för 10 timmar jobb. Jobbar två långa dagar nu, men vet ni vad att sen har jag ledigt i helgen! Både lördag OCH söndag! Hur ofta händer det liksom!?!?! Tror det blir minisemester på Korpo, najsnajs. Men nu ska jag börja rulla!

onsdag

Igår hade jag mitt första telefonsamtal med en livs levande britt. Jag trodde jag skulle dö, men det gjorde jag inte och tydligen förstod hon ändå vad jag sa. Summan av kardemumman av samtalet var iaf att den eviga husjakten numera är över och vi har ett awesome hus som väntar på oss i höst.
Idag ska jag maila viktiga mail, skriva under saker och blablabla. Ska försöka njuta av solen också, igår lyckades jag sola i hela 15 minuter innan jag fick myror i brallan! Städa ska jag också. Och kanske springa en sväng, förutsatt att jag inte hinner dö av värmeslag innan dess. Och just ja! Jobb var det också...

note to self:

Sluta cykla med munnen öppen. Extra proteiner i all ära, men hur nyttigt kan det vara att äta flugor?? Egentligen?
Ikväll har jag jobbat, på min lediga dag. Men jag klagar inte. Nu är jag dock tröttelitrötttrött och ska hoppa i duschen en snabbis och sen däcka på spikmattan. Skulle så inte orka dusch, men faktiskt lite äckligt om jag inte gör det. Svettas som ett as när jag cyklar.
Annars är TOEFL klart och godkänt och livet känns en liten smula lättare.

18:33

Svettades, flåsade, krigade, kippade efter luft, stapplade fram och stred mot psyket. Knappast vad man kallar en lyckad löprunda, men i 43 minuter och 49 sekunder fick jag för första gången på länge känna mig stark. Som om jag kan limma ihop min värld igen.
Nu har svetten äntligen slutat forsa i pannan så nu blir det snabb dusch och sen mammas lasagne :)

full steam space machine

Nyss kommen från gymmet. Det var så jävla awesome. Jag sa ju att gymsuget skulle komma tillbaka. Hur länge det stannar är ju dock en annan femma hehe ;)
Nåja, nu blir det dusch, matlådsfix och sen drar jag mot jobbet.

på min lediga dag

Vaknade med halsont och huvudvärk. Så idag tänker jag sura jättemycket, 5-åringstyle.

tisdag

Slutade redan kl 16 idag. Fixade lite viktigheter i staden och fyndade lite på Emmaus klädrea (för det är ju inte alls billigt där ändå...). Första lediga kvällen på länge, gött tänkte jag. Efter middagen stod jag dock helt handfallen och hade ingen aaning om vad jag skulle göra av mig själv. Tänkte gå till gymmet, men gymsuget är som bortblåst för tillfället så det fick vara. Trodde det skulle komma tillbaka när vädret är piss ute och man med gott samvete kan stänga in sig i en källare, men icke. Men det må väl så vara då, tycker lite synd om mina muskler som antagligen tynar bort nu men skrotlyftarsuget lär väl komma när det kommer helt enkelt :)
Istället blev det en promenad med hunden och nu har jag bestämt mig för att låta kvällen gå i slappandets tecken. Behöver bli bättre på att bara kunna vara hemma och ta det lugnt utan att känna mig dummast i världen. Är ledig imorgon så då ska jag fortsätt öva på det.
Nu ska jag äta glass, beach 11 kan ta sig, det är ju ändå mulet ute.

imse vimse

Ni vet lukten av regn. Blöt asfalt. Ni vet när man lindar in sig i täcket och sitter helt tyst och lyssnar på regnet som smattrar utanför. Ni vet när man efter en lång dag på jobbet bara vill krypa ner i sängen, släcka lampan och blunda. Ni vet när man efter en lång dag på jobbet cyklar hem i ösregnet. Ni vet känslan när man är genomblöt efter några minuter och man inser att det kommer ta nästan en halvtimme innan man är hemma i värmen. Grymt mysigt när det regnar!

måndag

Vädret är tråkigt men perfekt för löpning. Dock nöjde jag mig efter dryga 7 km då benen inte riktigt verkar ha återhämtat sig efter torsdagen (personligt distansrekord, wohoo!), meeen fick till riktigt bra fart iaf :)
Nu ska jag snart äta lunch med mammsen, sen ska jag så småningom sätta mig på cykeln och rulla iväg mot jobbet. Ska försöka hinna med lite småfix innan dess, mail som ska mailas, brev som ska postas, och såklart den eviga husjakten som fortsätter. Skojskoj.

en halvtimme och en potatissallad senare

Solen gick i moln. Såklart. Tror jag ska fixa en kopp kaffe och leta upp en film som jag inte sett på länge istället.
Tror dessutom att jag har gått och blivit lite småkrasslig, har haft ont i halsen sen i fredags, så springet i benen får vänta. Skulle ju suga balle att bli sjuk på riktigt på sommaren.

Söndag

TOEFL-provet var megasuperjobbigt. Men det är över iaf och nu är det bara att hålla tummarna och vänta.
Idag ska jag bara chilla i solen till kl 16 då jobbet väntar. Gött.

i ride my horse

En del av texten i Malin Bayard (numera typ Johnsons?) tappra försök till sångkarrär om någon undrar. Ni som också såg på ponnyprogrammen på TV när ni var små vet vad jag menar.
Anyway, efter en hlavtaskig hopplektion lägger jag härmed ridhjälmen på hyllan för obestämd framtid. Sorgligt, men hästarna lär ju finnas kvar när tiden är inne för hästtjejen i mig att titta fram igen.
Hästtokig 14-åring på ridläger i Irland. Snacka om jag var lycklig!

Nu ska jag duscha av det sista av hästsvetten och fortsätta mitt apelsinjuice-missbruk innan jag och pappsen drar oss mot Långnäs för att sedan fortsätta mot Stockholm och Sundbyberg, aka stället där min framtid kommer att avgöras. Nervös? Icke.

torsdag

Har börjat inse att jag inte kommer att lära mig mer engelska tills i morgon. Med andra ord lever jag för tillfället i förnekelse och gör allt för att glömma att jag i morgon kl 11.00 skriver provet vars resultat är jobbigt avgörande inför min framtid.
Annars är jag helt nöjd med dagen hittills. Förmiddagen spenderades badandes i mitt eget svett längs Jomalas landsvägar, eftermiddagen kommer spenderas av chillande och vätskeladdning värre än en bakfull för att slippa saker som vätskebrist och annat jobbigt. Till sällskap har jag min nya bästavän Macbooken som kom på posten här om dagen. Mamma och pappa vet verkligen hur man gör en flicka glad :)

sjung om studentens lyckliga dagar

Känns lite löjligt att skriva att jag har tagit studenten, ett par dagar senare. Men så blev det. Helt najs tillställning och så annars. Och inte är det väl någon som har missat att det var i måndags som allvaret började. Om man litar på alla de miljoner talhållarna iaf. Nu är vi vuxna, vi har ansvar, det finns ingen som ser efter dig nu. Hela livet framför dig, ta rätt beslut, inga misstag, blablabla, osvosv.
För övrigt ägnar jag dagarna åt att jobba, söka bostad, plugga till TOEFL (som btw är nu på fredag!!!) och annat viktigt. Helst på samma gång. Idag tog jag dock en liten paus och satte mig i solen med en Kalle Anka-tidning. Bra skit.

fredag

Idag påväg hem från stan insåg jag att jag blir student imorgon. Galet? Ja.

torsdag - flygaredagen

Ojojoojojoj, jävlar i havet! Andra inlägget på två dagar. Inte illa, inte illa.
Lyckades iaf behålla kebaben i magen igår om någon undrar, lyckades dessutom köra järnet backe upp och backe ner, intervall efter intervall, så idag är benen lagom möra :)
Har städat och fixat hela dagen, men nu är allt gjort så nu blir det kaffe och choklad (Kantarellen har börjat sälja Exotic snacks i lösvikt, vilket lätt gjorde min dag) innan jag drar till jobbet.

onsdag

Ligger i matkoma och undrar hur fan jag ska orka löpträna om mindre än en halvtimme. Att trycka i sig en megarullekebab precis före var kanske inte mitt smartaste val, men det är ju alltid lätt att vara efterklok. Det var jag som stod för middagen ikväll då päronen är borta så då blir det som det blir hihi :)
På tal om koma anar jag en bloggdöd. Har tappat stinget lite. Men vi får väl se, only time will tell.

RSS 2.0