fredag

Hoppsan Kerstin vad bloggen är död. Tänkte mest skriva ett inlägg och säga att jag inte orkar skriva något vettigt idag. Ska försöka återkomma imorgon istället. Hade tänkt ta tag i Summer project-grejen ikväll ordentligt, sista rycket men det tar jag imorgon istället. Skypade med mamma istället. Berättade för henne att jag inte är lika trött längre. Nu är klockan snart tio och jag kan inte komma på något mer lockande än att krypa ner under täcket. Behöver ta igen all missad sömn, och förhopningsvis vakna upp utvilad imorgon. Åh, jag saknar att känna mig utvilad och att jag faktiskt orkar göra saker och ta tag i saker.

tisdag

Dagarna hittills i England har mest varit som en dimma. Jag vet liksom inte riktigt vad jag sysslar med. Längtar som den tönt jag är efter nya rutiner där jag faktiskt kan känna att jag har någon slags kontroll. Just nu är allt som en berg och dalban där någon annan styr, vilket inte alls är något för mig. Men jag antar att det bara är att hänga med ett tag och sedan sakta men säkert få någon slgs rytm igen.
Nu låter jag lite negativ. Helt ärligt känner jag mig lite negativ lite nu och då också. Jag älskar verkligen att jag är här och jag faktiskt får chansen att syssla med det jag har drömt om så länge. Att det faktiskt blir av. Men jag antar att det är lätt att vara modig när man inte vet vad man ger sig in i. När man inte riktigt förstår hur mycket nytt det faktiskt är att ta in. Hur ansträngande det kan vara.
För hur lyckligt lottad jag än känner mig över att vara här så kan jag inte låta bli att längta hem. Att längta efter lite trygghet. Att längta efter saker jag känner till. Att kunna säga vad jag tänker utan behöva tänka i ett år på hur jag ska formulera mig på ett annat språk. Att kunna slappna av. Att inte ständigt känna sig pressad och underlägsen.
Å andra sidan skule jag aldrig byta bort det jag har här. Även om det är hundra gånger tuffare än jag väntade mig. För jag är övertygad om att deet kommer att bli lättare. Ibland måste man bara påminna sig själv om att det alltid kommer en nerförsbacke efter uppförsbackar. Även om allt jag ser just nu är tunga uppförsbackar, så kommer jag så småningom att kunna börja rulla i nerförsbacke igen.
Och mycket djupare än såhär blir det knappast mina vänner.

zombie night

Tydligen ser man ut såhär när man ska ut här i England. Sånt som man lär sig efterhand antar jag.

sunday roast

Sjukt lat söndag, trött som få. Helt otroligt vad mycket jag sover sen jag kom hit faktiskt, kan lätt ligga i sängen hela förmiddagen vilket annars verkligen aldrig händer. Nåja, mycket att ta in antar jag. Imorgon börjar skolan, helt knäppt vad nervo jag är!
Gårdagskvällen var himla trevlig med kortspel, vin, billiga drinkar på Spoons innan jag och housematesen drog vidare för klubb. Hamnade dock på en klubb lamare än Arken. Antar att freshers har ett syfte... Natten avslutades med True Blood i Frans säng tills jag däckade :)
Nu ska jag göra ingenting en stund. Vi blev alla plötsligt jättehusliga ikväll och kokade ihop en engelsk sunday roast med kyckling, kokta grönsaker, yorkshire pudding, sås, you name it! Blev dock himla dåsig av all mat haha!

en liten bild

for er som undrar hur jag har det och sa :)

saturday night

Okej, så jag är antagligen jordens sämsta bloggare. För jag har verkligen tusen saker att blogga om för ovanlighetens skull, jag bara orkar inte blogga. Det är bara så mycket så jag vet liksom inte var jag ska börja!
Nå, ska försöka bättra mig iaf, men först ska vi checka klubbarna i Bmouth. tjingtjing!

hej igen. eller hello.

Okej, så jag har en anledning för min frånvaro. Jag har inte haft internet på över en vecka. Såja.
Englandet är superbt. Än så länge går jag mest runt och är förvirrad, men det gör inget.
Nu ska jag fortsätta läsa bloggar och försöka komma ikapp resten av världen. Skriver mer senare!

today


13 september

Nej, idag är det ingen vanlig dag, för idag är det älskade mammas födelsedag :)
Dessutom är det ännu en raring som fyller år idag :)
Har iaf spenderat dagen tillsammans med mammsen som tog ledigt fårn jobbet dagen till ära. God lunch på Umbra, en massa babbel, lite strosa på stan, en jävla massa svordomar över packningen och en långpromenad i regnet har vi hunnit med.
Packningen har helt klart varit dagens ångestobjekt. Det visade sig nämligen ganska snabbt att långt ifrån allt skulle få plats. Men efter många om och men lyckades vi tillslut komma fram till någon slags lösning, får dock lämna favoritmjukisarna hemma, vilket svider löjligt mycket haha! Nå, börjar iaf känna mig hyfsat redo att lämna landet, så redo som jag kan vara iaf.
Så, bye bye helt enkelt, som de säger i England.

opposite of adults

Jaaa, nog känner man ju sig mogen när man sätter sig på golvet och storlipar när man inser att långtifrån allt får plats i resväskan. Ja, jag flyttar hemifrån i övermorgon och jag är verkligen sååå redo. Packningen går åt helvete.

måndag

Kom nyss in efter jordens sämsta springtur. Eller nej förresten jag tror inte ens det kan räknas som att springa, jordens sämsta lunktur. Hela kroppen kändes tung och sliten, benen var som bly och att trycka på kändes totalt omöjligt. Är väl inte jätteförvånad egentligen, körde både snabbare och längre pass än vanligt förra veckan. Men det kom bara så olägligt, skulle behöva en bra springtur nu känns det som. Har miljoner saker att göra, vaknade helt klart på fel sida, dagen känns bajs och ett långpass skulle helt klart behövas för att ordna upp min skalle.
Nåja, nu duschen, sen ska jag tvätta, packa, plugga och göra tusen saker samtidigt.

söndag

Idag har det varit sunk-söndag all in som gäller. Har bara varit grymt trött och legat och sett på film och ätit alldeles för mycket godis (två varv runt tårtbuffen räckte tydligen inte igår). Är fortfarande slö och trött men börjar känna mig lite väl sunkig och äcklig, illamående och seg. Så snart ska jag hoppa i träningskläderna och svettas lite. Efter det ska jag antagligen äta upp det sista godiset, usch vad jag har ätit godis de senaste dagarna haha! Tror att det är lite stressätarvarning inför flytten, så jag kommer antagligen att gå och trycka i mig godis non-stop ett par dagar till! :P
Nu ska jag lyfta på mitt lata arsel och byta om. Cirkelpass blir det, riktigt skönt med gruppträning faktiskt dagar som dessa då man antagligen aldrig skulle komma iväg om man var själv...!
Usch vad tråkigt inlägg det här blev. Men jag kan ju avsluta med att berätta att mammsens partaj var himla lyckat och alla verkade ha riktigt trevligt! Att buffen gick hem hos mig kanske ni har klurat ut redan :)

we're gonna party like it's your birthday

Huset har fyllts med österbottningar. Samt ett par Esbo-bor. Vaknade kl 7 av att mina kära kusinbarn också hade vaknat. 2 och 5 år, häääärlig ålder.
Nå, anledningen att vårt hus är överfullt är iaf för att vi ska fira älskade mamma som blir 50 år ung på tisdag.
De underbara skora hann förresten inte komma så det fick bli en trip till staden med mamma som smakråd (och jag måste säga att hon förvånade mig!). Man är ju inte den som säger nej till ännu ett par nya skor. Förresten såg jag nyss buffemenyn och ångrar lite att jag valde en så tight klänning.
Nåja, nu ska jag hoppa i duschen innan det blir kö.

final countdown

Ikväll har jag en gång för alla kommit över min rädsla att träna med andra. Alltså i ett gym där andra också tränar. Där det inte bara är jag och min egen lilla värld. Det var jag, tre gubbar i pappas ålder och tre spännarkillar. Fick till ett riktigt bra pass. Tror att gymsuget kommer tillbaka (jag vet, jag har sagt det förut!), såhär lagom tills jag flyttar, så någon desto mer ordning på träningen lär det väl inte bli. Men det finns potential iaf :)
Och jo, jag flyttar hemifrån om exakt en vecka. Sjuuukt på riktigt ju. Mamma såg lite skeptisk ut när jag berättade att jag alldeles nyligen hade kommit på att man måste ju laga mat VARJE dag när man bor själv. Slöseri med tid tyckte jag, dumheter svarade hon. Men det kanske är kul, vad vet jag. Och misslyckas jag så bor jag ett stenkast från typ hundra take away-ställen.

måndag

Jag har för tillfället all tid i världen att göra saker. Saker som jag borde göra, saker som jag vill göra. Men ändå har jag av någon anledning så förbannat svårt att få saker gjorda. Grymt störande. Man undrar ju hur det kommer att gå sen när skolan börjar om självdiciplinen och motivationen fortsätter gömma sig såhär. Men jag har ju ett par veckor på mig att hitta dem. Eller nej förresten, där ljög jag. För jag har på riktigt fått läxor innan skolan ens har börjat. Så motivationen skulle egentligen behövas letas upp typ nu. Absolut senast imorgon, men verkligen helst nu.
Annars har jag varit till tandläkaren idag, finfina gaddar hade jag!
Nu ska jag göra mig en fin kopp kaffe och sen ska jag gå ut och rasta mig tillsammans med hunden.

och på den sjunde dagen vilade hon

Hela dagen har jag typ kännt mig som om någon har slagit mig i huvudet med en käpp när jag sov. Trött, seg, huvudvärk och allmänt konstig. Man behöver ju inte vara överdrivet smart för att inse vad jag har gjort idag. Inte jättemycket. Ska dock försöka ta mig i kragen en liten stund nu och städa upp lite (trots att majoriteten av mina kläder är i England har jag på något sätt lyckats få golvet överfyllt med smutstvätt) och kanske till och med börja med lite skisser och sånt. Eller så går jag och lägger mig en stund till. Fullt troligt.
För övrigt var jag i Stockholm igår. Det var fint.

fredag

Fredagskvällen har spenderats åt att efter många om och svordomar beställa skor. På finska. TROTS att jag ska till Stockholm imorgon. TROTS att jag måste sparasparaspara pengar om jag vill äta annat än knäckebröd och vatten i höst (och eftersom engelsmännen inte tycks se tjusningen i knäckebröd skulle det alltså innebära att leva på vatten). Men de var ju så fina så fina. Och till mitt försvar så är det för att alla andra skor är i England och mamma ville inte att jag skulle gå barfota på hennes 50-årsfest. Håller tummarna för att skorna kommer fram i tid med andra ord heh!
Anyway ska jag försöka hålla lite hårdare i plånboken imorgon. Blir nog mest en sån strosa-runt-resa-för-jag-är-så-less-på-att-sunka-här-hemma-dag, najs det med även om det kliar i fingrarna!
Nu ska jag sova tror jag. Jösses vad ointressant nlägg jag har skrivit. På en fredagkväll.

1 september

Sitter och funderar över vad man gör när man varken har skola eller jobb att gå till. Egentligen har jag väl en hel del som borde fixas, men självdiciplinen infinner sig inte riktigt för tillfället. Nå, ska iaf försöka få flygbiljetten bokad idag, och så borde jag läsa lite. Men jag tror att det får räcka som dagens seriösa planer, jag har ju trots allt äntligen lite sommarlov nu.
Förresten var tandläkaren sjuk idag så jag gick upp tidigt i onödan. Vilket sög för jag tror faktiskt att jag skulle ha lyckats sova en timme till just idag (vilket typ händer en gång i oändligheten).

RSS 2.0